Pagina de start > Servicii post-vânzare > Componente originale AIXAM

Componente originale AIXAM

Când conduceți Aixam, luați în considerare faptul că toate piesele vehiculului dumneavoastră sunt supuse unor constrângeri și temperaturi ridicate. Piesele originale AIXAM sunt proiectate să reziste în condiții extreme.

Pentru ca dumneavoastră să vă conduceți AIXAM-ul în deplină încredere, vă punem la dispoziție 7.000 de piese originale. Acestea au trecut cu succes prin testări riguroase pentru ca să fie calificate și aprobate pentru mașina dumneavoastră.

Alegând componente AIXAM originale, vă garantăm:

 • Montare perfectă
 • Materiale de înaltă calitate
 • Standarde de siguranță dovedite
 • Fiabilitatea motorului
 • Durabilitatea pieselor de uzură (frâne, filtre etc...)


IMPORTANȚA PIESELOR DE SCHIMB

O lume întreagă este pusă în mișcare atunci când sunteți la volanul Aixam-ului dumneavoastră. În timp ce vă bucurați de vehiculul dumneavoastră, plăcuțele de frână, care sunt folosite frecvent, ating o temperatură ridicată; la fel și filtrul de ulei care purifică cantități mari de ulei pentru a asigura lubrifierea și protecția motorului mașinii, până la următoarea revizie.

Calitatea pieselor de schimb afectează considerabil calitatea conducerii mașinii. Revizia și înlocuirea pieselor la intervale regulate reprezintă elemente esențiale pentru garantarea bunei funcționări a Aixam-ului dumneavoastră, dar mai ales pentru siguranța proprie. Piesele originale Aixam sunt singurele care au fost proiectate și testate în special pentru vehiculul dumneavoastră, motiv pentru care trebuie să fie singura alegere.

Prin încredințarea AIXAM-ului dumneavoastră unui tehnician calificat, sunteți sigur că mașina va avea mereu performanțe optime în siguranță completă, indiferent de cât de intens o folosiți zilnic.


Filtru de aer

Filtru de aer

Protejati-va motorul si lasati-l sa respire cu un filtru de aer original!

Ajuta la prevenirea patrunderii corpurilor straine, cum ar fi praful, murdaria, care ar putea provoca daune ireversibile ale motorului sau grupului piston/cilindru. Aceste particule mici gasite in uleiul de motor, ar putea cauza uzura prematura! De asemenea, filtrul infundat reduce debitul de aer si astfel creste consumul de combustibil si a emisiilor poluante!

Filtrele originale Aixam contribuie la mentinerea fluxului de aer adecvat in orice situatie, spre deosebire de celelalte filtre disponibile pe piata! Pentru o performanta optima, fiecare filtru a fost creat pentru a reduce poluarea, consumul si pentru a creste durata de viata a motorului!

Filtru de ulei

Filtru de ulei

Filtrul de ulei are rolul de a curata uleiul care circula prin motor! In cazul in care nu este schimbat periodic, impuritatile pot duce la distrugeri ale acestuia, si astfel reduce durata de viata a motorului!

Comparand durata de viata a mai multor filtre de pe piata, vom vedea ca cele originale sunt cele mai cautate, ideale pentru intretinerea perioadica marca AIXAM!

Diferenta de pret este data de cativa Euro, nesemnificativ!

In cazul distrugerii motorului sau a unei lubrifieri sarace, cheltuielile vor creste, in functie de dificultate!

Filtru de motorină

Filtru de motorină

Acest filtru are rolul de a indeparta particulele prezente in ulei, dar si de a filtra apa din combustibil.

Pompa cu injectie mecanica din componenta motoarelor Diesel este o piesa cheie, care necesita ajustari de mare precizie! Anumite impuritati nefiltrate pot avea consecinte grave, prin urmare se recomanda schimbarea filtrului la fiecare 5000 de kilometri!

Este necesara interventia unui tehnician Aixam autorizat, intrucat aceasta operatie necesita cunostinte solide de mecanica, astfel avand o importanta capitala pentru intreaga durata de viata a motoarelor!

Caroserie

Caroserie

Incercati sa utilizati piese originale Aixam, deoarece alte tipuri de piese pot afecta rezistenta autovehiculelor dumneavoastra la socuri!

Inca din 1988, intreaga noastra gama a trecut cele mai exigente teste de siguranta: impactul frontal, lateral si din spate!

Orice Aixam trebuie sa fie capabil sa reziste la un impact de 50 de jouli (caderea unui cilindru de 5 kg, cu diametrul de 80 mm si inaltime de 1m).

Test la temperatura de 23°: piesa contrafacuta pe negru, piesa originala pe alb
Test 23 degrés

Test la o temperatura de  -15°: piesa contrafacuta pe negru, piesa originala pe alb
Test -15 degrés

Avand in vedere testele de mai sus, anumite piese contrafacute care par sa arate identic cu cele originale, prezinta totusi diferente semnificative; in special in ceea ce priveste unghiurile si muchille ascutite. 

Acestea pot cauza prejudicii grave! Pe langa faptul ca producerea pieselor contrafacute se pedepseste prin lege (3 ani de inchisoare si 300 000 Euro amenda), acestea pot afecta siguranta autovehiculului in trafic! 

Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, dar si a celorlalti participanti la trafic, utilizati numai piese originale Aixam!

Curele

Curele

                Acestea pot duce la deteriorarea intregului sistem de transmisie!

     Curelele Aixam au fost supuse unor teste complexe pentru a verifica materialul, lungimea, latimea si in mod special pentru a

     prelungi durata de viata a acestora!

    Ofera acum o foarte buna flexibilitate si rezistenta la temperaturi ridicate, precum si rezistenta la abraziune si bineinteles

     durabilitate optima!

     Curele Aixam au fost dezvoltate pentru a prelungi durata de viata a transmisiei si implicit pentru reducerea consumului si poluarii!

Variatoare și cutii de viteze

Variatoare și cutii de viteze

Variatoarele și cutiile de viteze sunt create special pentru modelele noastre

Acestea sunt piese care necesită ajustări de mare precizie. În plus, reprezintă părți vitale în funcționarea autovehiculului, precum și elemente de securitate, fapt care nu ar trebui să fie trecut cu vederea.

După cum bine știm, motorul este cea mai importantă și complexă parte a autovehiculului, prin urmare este necesară menținerea și întreținerea acestuia cu piese originale Aixam. De asemenea, este esențiala o inspecție periodică realizată doar de către persoanele autorizate brandului Aixam. Acest lucru prelungește durata de viață a autovehiculului și ajută la economie în ceea ce privește întreținerea.

 

Frâne

Frâne

          Plăcuțe de frână originale

          Create special pentru fiecare model din gama Aixam, pentru performanțe optime în timpul frânării și echilibru al sașiului. Pe de altă parte, există pe piață și plăcuțe adaptabile, pentru a fi montate pe mai multe tipuri de vehicule, având un impact direct asupra performanței sistemului de frânare. Prin urmare, este indicat să le utilizati doar pe cele originale.

          Plăcuțele de frână Aixam sunt făcute special pentru a vă oferi:

 • Performanțe optime de frânare
 • Menținerea discurilor de frână
 • Uzură mai lentă
 • Economie la întreținere
 • Mai puține emisii de particule poluante

   

Piese de schimb originale Aixam: siguranța pe primul loc!

 

Bujii, prize și baterie

Bujii, prize și baterie

Pe durata anotimpurilor reci, motoarele Diesel pot întampina anumite probleme, cum ar fi:

 • Bateria/acumulatorul își pierde din putere
 • Căldura produsă devine insuficientă pentru funcționare
 • Lipsa căldurii necesare din camerele de ardere
 • Fără încălzire, amestecul aer/combustibil nu poate ajunge la temperaturile necesare


Trebuie să ținem cont de faptul că durata de viață a unei baterii este influențată în mod direct de diferite variabile, cum ar fi condițiile de rulare, activarea echipamentelor electrice, etc. 

În cazuri extreme (ex. conducerea sub 10 km), bateria nu este încărcată suficient, iar în acest caz trebuie să apelați la un încărcător, pe care îl puteți comanda de la distribuitorul Aixam.

Dificultățile de pornire pot fi un semn care indică sfârșitul duratei de viață a bujiei și se recomandă diagnosticarea făcută de către un reparator/tehnician autorizat Aixam!